Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
La projecció exterior de Catalunya al món d'entreguerres La projecció exterior de Catalunya al món d'entreguerres

La projecció exterior de Catalunya al món d'entreguerres

Balcells Gonzàlez, AlbertNOVETAT

Descripció de l'obra

Aquest llibre ofereix la visió de conjunt de vint anys de projecció exterior de Catalunya en una època de grans canvis polítics al llarg de quatre períodes diferents: la primera postguerra europea amb la Mancomunitat de Catalunya, la Dictadura de Primo de Rivera, la Generalitat republicana i, finalment, una guerra civil de més de dos anys i mig, que anava contra l’autonomia catalana, però que també fou una guerra fratricida entre catalans. Tot en el marc d’una Europa que tancà malament les ferides de la Gran Guerra i que ben aviat caminà vers el penya-segat d’una Segona Guerra Mundial. Malgrat la manca de personalitat jurídica de Catalunya per tenir plena representació exterior, la necessitat de reconeixement i de relació amb les altres nacions era tan important o més que si hagués tingut un Estat propi.

Característiques tècniques de l'obra
TítolLa projecció exterior de Catalunya al món d'entreguerres
AutorBalcells Gonzàlez, Albert
Col·leccióBase Històrica
Número185
Format15,5 x 23,5 cm
Pàgines104
EnquadernacióTapa tova, cosit
ISBN978-84-19007-40-7
Preu14,00 €
Autor

Albert Balcells és un reconegut historiador amb quaranta-cinc llibres publicats sobre temes i aspectes del passat de la Catalunya contemporània, com el sindicalisme i el pistolerisme dels primers anys vint del segle XX, la Unió de Rabassaires, l’escoltisme, la Mancomunitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i la memòria col·lectiva dels catalans, així com les colònies industrials. També ha escrit estudis sobre figures cabdals com Rafael Campalans, Enric Prat de la Riba, Lluís Nicolau d’Olwer, Jaume Massó i Torrents i Josep Puig i Cadafalch. És membre actiu de l’Institut d’Estudis Catalans, catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de Catalan Historical Review. Té la Creu de Sant Jordi, la Medalla Narcís Monturiol del mèrit científic i el premi Bonaplata del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Els seus darrers llibres són La caricatura política a la Catalunya republicana (2016); amb Rosa Serra, Les colònies industrials de la conca del Llobregat, 150 anys d’història (2019); Compromís i progrés: la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, del 1822 als temps recents (2019-2021), i Les galeries catalanes de ciutadans Il·lustres i la memòria col·lectiva (2021). També és autor del repertori de consulta electrònica lliure Monuments commemoratius de Catalunya, amb informació sobre 1.283 monuments.

Compra on-line

Preu: 14,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Perseguint Andreu Nin
  • EL PROCÉS DE MONTJUÏC
  • American nazi
  • Estat Català (1922-2022)
  • Al Paranimf!
  • La Guàrdia Civil
  • GRANS MOMENTS DE LA HISTÒRIA DE CATALUNYA
  • Roger de Llúria
  • La seducció del canvi. Amb el tripartit de Maragall de rerefons
  • La increïble història del bisbe Irurita
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació