Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
El Barrufet Gramàtic El Barrufet Gramàtic

El Barrufet Gramàtic

Homenatge a Albert Jané

DDAA

 

Oficialment, els Barrufets van aparèixer abans en català que en castellà; la revista Cavall Fort va ser la primera a donar a conèixer els petits éssers blaus amb la publicació de La flauta dels sis forats el 1967, en la col·lecció de les aventures de Jan i Trencapins. Però darrera d'aquestes traduccions hi havia un home que ha esdevingut una de les personalitats més rellevants de la cultura catalana.

Diversos escriptors, lingüístes i estudiosos del món de la vinyeta col·laboren en aquest volum valuós, en homenatge a Albert Jané.

 

Descripció de l'obra

 

Albert Jané i Riera (Barcelona, 1930) ha estat una de les personalitats de la cultura catalana més rellevants del segle XX i part del XXI. De manera constant, discreta i sense estridències, ha desplegat la normativització i normalització de la llengua catalana en diversos camps: com a gramàtic, lingüista, professor, periodista, escriptor, traductor, activista... Les seves aportacions a la llengua i a la cultura del nostre país han estat determinants per, d’una banda, fornir de material lingüístic i didàctic les noves generacions de professors de català i a les persones que a títol individual volien millorar l’aprenentatge de la llengua; i, d’altra banda, per crear tot un nou llenguatge i imaginari col·lectiu en català per al públic infantil i juvenil gràcies a les seves traduccions de còmic al català, de pel·lícules i de contes, rondalles i novel·les.
El títol del llibre, El Barrufet Gramàtic. Homenatge a Albert Jané, coordinat pel filòleg Jordi Manent, resumeix molt bé les dues grans passions de l’homenatjat: l’estudi i la divulgació de la llengua i la importació i traducció de còmics al català de l’escola francobelga. Perquè, de fet, a Albert Jané, director de la revista Cavall Fort durant gairebé 20 anys, sempre se’l recordarà per haver donat el nom de Barrufets en català als petits personatges blaus d’èxit mundial creats per Peyo, i per haver deixat empremta entre diverses generacions. Per tot plegat, quatre institucions i entitats on Jané ha col·laborat o col·labora, van creure convenient tirar endavant aquest merescut homenatge a la seva persona i a la seva trajectòria d’estima per la llengua.

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolEl Barrufet Gramàtic
SubtítolHomenatge a Albert Jané
AutorDDAA
Col·leccióBase Històrica
Número162
Format15,5 x 23,5 cm
Pàgines264
EnquadernacióTapa tova, cosit
ISBN978-84-17759-61-2
Preu17,00 €
Autor

Autors

Joandomènec Ros, Maria Teresa Cabré, Xavier Carrasco, Abel Carretero, Jordi Bover, Josep Maria Cadena, Mercè Canela, Joaquim Carbó, Daniel Casals, Carles Duarte, Joan Ferrer i Francesc Feliu, Marcel Fité, Enric Larreula, Manuel Llanas, Albert Manent (†), Jordi Manent, Joan Martí i Castell, Jordi Mir, Carles Puigdemont, Jordi Pujol, Carles Riera, Jordi Riera, Gemma Rigau, Josep Ruaix i Vinyet, Jaume Salvanyà, Vicent Sanchis, Màriam Serrà, Anna Solà i Joan Veny.

Coordinador

Jordi Manent i Tomàs (Barcelona, 1977) és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Entre d’altres tasques, ha treballat a la Plataforma per la Llengua i ha estat director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona. Ha publicat o coordinat una dotzena de llibres, entre els quals destaquen Pompeu Fabra a l’exili (1939-1948) (2005), La temptació independentista. Una anàlisi crítica de la radicalització del nacionalisme català (2010) [amb Àlvar Thomàs], Vinyetes: història del còmic en català (2015) [amb Mercè Solé], La nova articulació catalana-valenciana-balear (2017), Pompeu Fabra. Vida i obra en imatges (2018) [amb David Paloma] i Reconeixement a Jordi Pujol. Les arrels d’una lluita, la seva obra política (2018) [amb Jesús Conte]. Col·labora habitualment al Tarragonadigital.com i esporàdicament a diversos mitjans escrits. Actualment treballa en una fundació. 

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 17,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Europa
  • LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA
  • Almansor i la destrucció de Barcelona
  • De l'Estatut a l'autodeterminació
  • L’exili republicà als Països Catalans. Una diàspora històrica
  • Arquitectes del terror
  • EL RAVAL. UN ESPAI AL MARGE
  • LA GENERALITAT DE JOSEP IRLA I L'EXILI POLÍTIC CATALÀ
  • Lluís Companys. De la revolució social al nacionalisme
  • Josep Maria Porcioles. Biografia d'una vida singular
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació