Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
ANNA MARIA DALÍ I SALVADOR ANNA MARIA DALÍ I SALVADOR

ANNA MARIA DALÍ I SALVADOR

ESCENES D'INFÀNCIA I JOVENTUT

ANTONINA RODRIGO

Descripció de l'obra

En ocasió del centenari del naixement d´Anna M. Dalí, Antonina Rodrigo explica en aquest llibre, basat en llargues converses amb la germana de Salvador Dalí, la infància d’aquest, viscuda a Figueres, Vilabertran i Cadaqués. Conèixer els amics, les escoles, els mestres, les relacions familiars, les lectures, i els jocs d’infància del futur gran geni de la pintura universal té una importància de primer ordre per entendre la manera de ser i d’actuar d’un artista que, quan era un nen, volia ser Napoleó. El llibre evoca també algunes anècdotes íntimes i entranyables de les estades de Federico García Lorca a l’Empordà, convidat per Salvador, els anys 1925 i 1927. Lorca veia en Dalí «la major glòria de la Catalunya eterna» i Dalí reconeixia en Lorca «l’únic geni actual».

Anna M. Dalí ha explicat, referint-se a l’autora d’aquest llibre, com va obrir-li els seus arxius, cosa que va fer també la germana de García Lorca, Isabel, per tal que tingués una informació de primera mà sobre la vida d’ambdós creadors excepcionals. Escriu Anna M. Dalí: «Vaig explicar-li molts records, moltes anècdotes, i vaig proporcionar-li fotografies, cartes i documents». Aquest llibre, basat en una informació privilegiada, evoca esdeveniments poc divulgats de la vida d’uns homes i d’una època extraordinaris.

EN RESUM

— Una lectura amable i simpàtica, amb què el lector coneixerà la veritat de les relacions entre Salvador Dalí i Federico García Lorca.

— Descobrirà les confidències d’Anna Maria Dalí a l’autora sobre el seu genial germà mitjançant una narració emotiva i entranyable de la infantesa dels germans Dalí.

— Els records d’Anna Maria Dalí són evocats amb el talent i la fina sensibilitat d’Antonia Rodrigo.

— La visió de Salvador i Lorca haurà canviat quan el lector arribi al final del llibre, on Antonina revela detalls inèdits del seu últim encontre.

— Antonina Rodrigo, íntima amiga d’Anna Maria, Creu de Sant Jordi i posseïdora de nombrosos premis, és la més gran especialista en la relació Lorca-Dalí.

Característiques tècniques de l'obra
TítolANNA MARIA DALÍ I SALVADOR
SubtítolESCENES D'INFÀNCIA I JOVENTUT
AutorANTONINA RODRIGO
Col·leccióBase Històrica
Número36
Format15,5 x 23,5 cm. 160 pàgines + 2 plecs de fotografies de 16 pàgines
ISBN978-84-85031-95-5
Autor

Antonina Rodrigo va néixer a Albaicín (Granada). Des de 1970 resideix a Barcelona. Ha conreat tots els gèneres literaris, si bé ha destacat per les biografies, excel·lents i ben documentades, de Federico García Lorca, Josep Trueta, Margarida Xirgu i María de Lejárraga, així com per contribuir a donar a conèixer el paper de la dona en la història contemporània espanyola en la seva trilogia Mujeres para la historia. Les seves obres han estat traduïdes a diversos idiomes i ha rebut per elles distincions com el Premio Internacional de Periodismo Manuel de Falla (1975); el premi Internacional Académie Européenne des Arts (1988) i el Premio Aldaba (1989). Els seus últims títols publicats són Mujer y exilio, 1939 (1999); Una mujer libre. Amparo Poch y Gascón, médica y anarquista (2002), Mariana de Pineda. Heroína de la libertad (2004) i García Lorca en el país de Dalí (Base, 2005).

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 17,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • La pena de mort a la Catalunya baixmedieval
  • 40 mods de les nostres terres
  • Reprendre el camí
  • Bakunin
  • Pa i roses. Píndoles per a una altra història del segle XX
  • LA MEMÒRIA DELS REIS
  • Al Palau, a l'hivern
  • El pintor que cremava els seus quadres
  • Ramon Llull. Centenari d’un centenari (1916-2016)
  • LES PRESONS DE LA REPÚBLICA
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació