Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
MANUAL D'AUTONOMIA MANUAL D'AUTONOMIA

MANUAL D'AUTONOMIA

Textos per a la reforma de l'Estatut de Catalunya

Jaume Sobrequés i Mercè Morales

La majoria de partits catalans han començat a replantejar, vint-i-cinc anys després de l'entrada en vigor de l'estatut d'autonomia vigent, la necessitat de reformar-lo, amb l'objectiu que Catalunya progressi cap a una major sobirania, uns, i cap a majors competències, tots.

Descripció de l'obra

Aquest llibre explica el procés històric de la lluita del poble català per recuperar l'autogovern perdut com a conseqüència de la desfeta de 1714, i proporciona els textos originals sobre l'autonomia, els històrics i aquells aportats pels partits i coalicions actuals: CiU, ERC, ICV i PSC. Publica també els textos de reforma de l'estatut basc adduïts per les institucions d'Euskadi referents a la proposta d'estat lliure associat. A través d'aquest llibre el lector podrà formar-se una idea pròpia sobre el futur de l'autonomia catalana.

Característiques tècniques de l'obra
TítolMANUAL D'AUTONOMIA
SubtítolTextos per a la reforma de l'Estatut de Catalunya
AutorJaume Sobrequés i Mercè Morales
Col·leccióBase Històrica
Número6
Format15,5x23,5 cm. 416 pàgines.
ISBN978-84-85031-22-1
Dip.LegalB-39.812-2003
Autor

Jaume Sobrequés i Callicó. És catedràtic d’Història de Catalunya a la Universitat Autónoma de Barcelona i director del Museu d’Història de Catalunya. Va ser senador (1977-1982) i diputat al Parlament de Catalunya (1988-1995). Va ser membre de la Comissió dels vint que va redactar l’Estatut d’autonomia de Catalunya (1978-1979). És autor, entre altres obres, de: La guerra civil catalana del segle XV (1973), en col.laboració amb Santiago Sobrequés i Vidal; El pactisme a Catalunya (1982); L’Estatut d’autonomia de Catalunya (1982), en col.laboració amb S. Riera i Viader; el Restabliment de la Generalitat de Catalunya: diari de sessions de l’Assemblea de Parlamentaris, 1977 (1981), i La fi del silenci. El restabliment de la Generalitat i el retorn de Tarradellas (2002).

Mercè Morales i Montoya. És llicenciada en història per la Universitat Autónoma de Barcelona. Des del 2001 es conservadora del Museu d’Història de Catalunya en el qual coordina diferents publicacions i ha estat responsable de les exposicions Josep Irla. President de la Generalitat a l’exili (1940-1954); Josep Tarradellas. A 25 anys del restabliment de la Generalitat de Catalunya, i Blas Infante, ànima d’Andalusia, entre altres. Becària de la Fundació Josep Irla, està elaborant la tesi doctoral sobre el govern de la Generalitat format pel president Josep Irla a l’exili (1945-1948). Té en curs de publicació el seu treball Nació, nacionalitats i regions. Sobirania i autonomia a la Constitució espanyola de 1978.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 16,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Corre, democràcia, corre
  • 1941
  • CRISTÒFOR COLOM FOU CATALÀ
  • La gran ignomínia
  • EL PROCÉS DE MONTJUÏC
  • LA GENERALITAT DE JOSEP IRLA I L'EXILI POLÍTIC CATALÀ
  • PERE EL GRAN
  • Quan el Català sortia a la mar
  • Roger de Llúria
  • L’exili republicà als Països Catalans. Una diàspora històrica
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació