Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
EL PROCÉS DE MONTJUÏC EL PROCÉS DE MONTJUÏC

EL PROCÉS DE MONTJUÏC

Barcelona al final del segle XIX

Antoni Dalmau

Descripció de l'obra

Durant la darrera dècada del segle XIX van tenir lloc a Barcelona diversos atemptats greus que, la majoria de les vegades, van ser fruit de l’acció directa d’alguns sectors anarquistes. Els més importants van ser el de la Gran Via contra el general Martínez Campos (24 de setembre de 1893), el del Gran Teatre del Liceu (7 de novembre de 1893) i el del carrer dels Canvis Nous (7 de juny de 1896). Tots plegats van causar un total de trenta-tres morts i un gran nombre de ferits. En resposta a aquestes accions, les autoritats de l’època van desencadenar una repressió massiva i generalitzada contra el moviment anarquista de Catalunya que va conduir a l’empresonament injustificat de centenars de persones, a la pràctica sovintejada de la tortura i finalment a l’execució, no sols dels autors materials dels atemptats, sinó també d’un total d’onze homes innocents. Els procediments judicials emprats van caracteritzar-se sovint per l’arbitrarietat més absoluta i per la falta sistemàtica de les garanties jurídiques més elementals.

Per primera vegada, aquest llibre estudia de forma exhaustiva, i amb l’aportació de nombrosos materials inèdits, els tres atemptats i les causes judicials que se’n van derivar, la més famosa de les quals va ser l’anomenat procés de Montjuïc, que va motivar una campanya internacional d’un ressò extraordinari. A més a més, treu a la llum el rastre de centenars d’empresonats fins ara desconeguts, molts més del que s’ha dit habitualment. Constitueix, en definitiva, la monografia històrica profunda i rigorosa que encara mancava al voltant d’uns fets tràgics i d’una època convulsa que han de ser rescatats del desconeixement i de l’oblit.

Característiques tècniques de l'obra
TítolEL PROCÉS DE MONTJUÏC
SubtítolBarcelona al final del segle XIX
AutorAntoni Dalmau
Col·leccióBase Històrica
Número63
Format15,5 x 23,5 cm. 616 pàgines.
ISBN978-84-92437-46-7
Autor
Antoni Dalmau i Ribalta (Igualada, 1951) ha ocupat diversos càrrecs institucionals i ha publicat una vintena de llibres, fonamentalment novel·les i assaigs. Ha guanyat els premis de la Crítica de Serra d’Or amb el llibre Pels camins de la història d’Igualada (1985), el primer premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica amb Terra d’oblit. El vell camí dels càtars (1997, del qual s’han fet catorze edicions i ha estat traduït a diverses llengües) i el premi Fiter i Rossell de novel·la amb Primavera d’hivern (2005). Col·labora en diversos mitjans informatius i ha traduït nombrosos autors francesos i belgues. Presideix també la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona.

En el terreny historiogràfic s’ha ocupat àmpliament de la divulgació del catarisme medieval, al qual ha dedicat dues novel·les, dues obres d’història i una guia de viatges. Posteriorment ha emprès una àmplia recerca al voltant de la Barcelona del tombant del segle XIX al XX, els moviments socials i el fenomen de la violència. Fruits d’aquest treball han estat el llibre El cas Rull. Viure del terror a la Ciutat de les Bombes, 1901-1908 (2008) i la publicació de diversos articles en revistes especialitzades.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 24,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • JOAN MARGARIT I PAU
  • L'ART I LA DONA
  • HISTÒRIA DE CATALUNYA
  • Joan Lluhí i Vallescà
  • L'ETERNA DESUNIÓ DELS CATALANS
  • Pau Casals
  • El POUM
  • L'Estat Ecològic
  • L’herència del PSAN
  • Reconeixement a Jordi Pujol
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació