Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Dos biberons a la postguerra Dos biberons a la postguerra

Dos biberons a la postguerra

Dues vides, dues memòries, marcades per un destí similar

Domènech, SalvadorPRÒXIM LLANÇAMENT

Descripció de l'obra

Poques vegades el lector té l’oportunitat de llegir memòries que impacten tant pel seu contingut, i encara menys dues en una mateixa obra. Les memòries d’aquest llibre són nascudes de realitats intel·lectuals, personals i socials ben diferents, però amb unes vivències marcades per un destí similar. Un soldat de la lleva del biberó i un ciutadà que, vivint a França, en tornar és declarat pròfug. Destí horrorós, inhumà, arran del resultat final de la Guerra Civil espanyola. En aquesta obra es contextualitzen les vides de Ramon Arau i Latre i la de Miguel Expósito Simón (més conegut a l’àmbit familiar i d’amistats com Tomás), protagonistes de l’odissea en una Espanya on la separació de poders no existia. S’entra de ple en l’anàlisi repressor dut a terme en la postguerra pura i dura, submergint-se en publicacions de l’època que mostren l’enaltiment de l’odi, de la venjança i el culte a la personalitat de José Antonio Primo de Rivera i a la del Caudillo Francisco Franco.

Característiques tècniques de l'obra
TítolDos biberons a la postguerra
SubtítolDues vides, dues memòries, marcades per un destí similar
AutorDomènech, Salvador
Col·leccióBase Històrica
Número199
Format15,5 x 23,5 cm
Pàgines200
EnquadernacióTapa tova, amb solapes
ISBN978-84-10131-06-4
Preu17,00 €
Autor

El doctor Salvador Domènech ha realitzat recerca històrica sobre institucions i personalitats relacionades amb el món de l'educació i la cultura a Catalunya. S'ha especialitzat en el període històric del primer terç del segle passat, amb dues dotzenes de llibres publicats, sol o en col·laboració. Les quatre obres cabdals de consulta han estat: Manuel Ainaud i la tasca pedagògica a l’Ajuntament de Barcelona (1995), L’Institut-Escola de la Generalitat i el doctor Josep Estalella (1998), Els alumnes de la República (2008) i Els alumnes de la Generalitat (2009) Remarcar els cinc llibres realitzats conjuntament amb Encarnació Martorell i Gil: Amb ulls de nena (2008) -traduït al castellà, francès i portuguès-, Cartes d’amor i de dol (2010), Mestres i alumnes de la República (2013), La Nena del No a la Guerra (2019) i Dolor, Resiliència, Coratge (2021) També obres sobre la Guerra Civil espanyola: De la utopia al camp de concentració (2014), Els de pic i pala (2014), La Guerra amb ulls d’infant (2017) i Cròniques durant la Guerra Civil (2018). Els darrers han estat El viatge de l’Escola del Mar (2022) i Una joia d’escola (2023) Ha realitzat nombrosos articles en revistes especialitzades d’Història, de Cultura i d’Educació. És membre, entre altres, de la SHEPLC -filial de l'IEC-, de la secció catalana del PEN Club International i de l'Associació de Mestres Rosa Sensat.

Compra on-line

Preu: 17,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • El pintor que cremava els seus quadres
  • L'ART I LA DONA
  • REPÚBLICA, GUERRA I REVOLUCIÓ
  • JOAN SALVAT-PAPASSEIT
  • Els diaris de Foment. Premsa industrial al segle XIX
  • De l'Estatut a l'autodeterminació
  • Els cinefòrums de Montserrat
  • Crisis i canvis de règim a Espanya i a Catalunya (1898-2015)
  • Pa i roses. Píndoles per a una altra història del segle XX
  • Bakunin
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació