Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
ALFONS X EL SAVI ALFONS X EL SAVI

ALFONS X EL SAVI

Un monarca per la modernitat, l'europeisme i la cultura

Julio Valdeón Baruque

Va conquerir nous regnes als musulmans d'al-Àndalus i va lluitar per esdevenir emperador dels europeus. La vida i l'obra d'un monarca excepcional en el complex univers de l'edat mitjana hispànica.

Descripció de l'obra

Poeta, historiador, astrònom i jurista, Alfons X (1221-1284) fou un dels monarques més brillants i decisius de la història d’Espanya. La seva figura emergeix amb llum pròpia d’entre les tenebres de l’edat mitjana i s’imposa amb força renovada en els nostres dies com un clar precursor de la modernitat, tant per la concepció que tenia de l’autoritat i l’Estat —al marge del poder de l’Església i la noblesa— com per la seva condició d’humanista i d’impulsor de les ciències i l’art, que li ha valgut l’apel·latiu universal de «rei Savi».
Polític ambiciós i de cultura extensa, va encapçalar la lluita contra els musulmans, va enfrontar-se a les revoltes nobiliàries i va lluitar per fer realitat un somni: accedir al tron imperial germànic. En el transcurs del seu regnat, l’Escuela de Traductores de Toledo va assolir el moment de màxima esplendor i es van publicar grans obres jurídiques com el Fuero Real, l’Espéculo i les Partidas, que van renovar per primera vegada el dret tradicional.
En aquesta biografia definitiva, el prestigiós medievalista Julio Valdeón Baruque fa un recorregut per la trajectòria vital, intel·lectual i política d’Alfons X, des de la seva formació cultural exquisida i les primers victòries militars fins al final amarg del seu regnat, quan —definitivament esfondrats els somnis imperials i traït pel seu propi fill— va decidir el repartiment dels regnes.

Característiques tècniques de l'obra
TítolALFONS X EL SAVI
SubtítolUn monarca per la modernitat, l'europeisme i la cultura
AutorJulio Valdeón Baruque
Col·leccióBase Històrica
Número10
Format15,5x23,5cm. 304 pàgines
ISBN978-84-85031-49-8
Dip.LegalB-17.254-2005
Autor

Julio Valdeón Baruque (Olmedo, Valladolid 1936) és catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Valladolid i membre de la Reial Acadèmia de la Història. Entre les seves publicacions destaquen: Enrique II de Castilla: la guerra civil y la consolidación del régimen, 1366-1371 (1966); Los judíos de Castilla y la revolución Trastámara (1968); El reino de Castilla en la Edad Media (1968); Historia general de la Edad Media, siglos XIV y XV (1975); Los conflictos sociales en el reino de Castilla en los siglos XIV y XV (1975); Aproximación histórica a Castilla y León (1992); En defensa de la historia (1988); El feudalismo (1992); Judíos y conversos en la Castilla medieval (2000); El chivo expiatorio. Judíos, revueltas y vida cotidiana en la Edad Media (2000) i Los Trastámaras. El triunfo de una dinastía bastarda (2001). El 2004 li va ser atorgat el Premi Nacional d’Història d’Espanya per la seva obra Alfonso X el Sabio. La forja de la España Moderna, que ara publiquem en llengua catalana en una versió revisada per l’autor.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 18,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Manuel Serra i Moret
  • PRAT DE LA RIBA
  • ELS MOVIMENTS D'EMANCIPACIÓ NACIONAL
  • PORCIOLES
  • La llengua de la llibertat. Aplec de textos i parlaments sobre llengua i cultura
  • L'Holocaust espanyol
  • Els grans comtes de Barcelona
  • Ramon Llull. Centenari d’un centenari (1916-2016)
  • JAUME I
  • Joan Lluhí i Vallescà
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació