Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Els fets del 6 d'octubre de 1934 Els fets del 6 d'octubre de 1934

Els fets del 6 d'octubre de 1934

Manel López Esteve

Pròleg de Josep Fontana

Descripció de l'obra

Els fets del 6 d’octubre de 1934 han estat una de les qüestions més polèmiques i difícils d’interpretar de la història contemporània de Catalunya. La proclamació de l’Estat Català pel president de la Generalitat Lluís Companys fou, per a uns, una gesta heroica; per a uns altres, un error gravíssim. En qualsevol cas, va marcar un punt d’inflexió en la història del país.

Per primera vegada, l’obra de Manel López ens ofereix una anàlisi i una visió globals del que succeí arreu de Catalunya entre el 4 i el 6 d’octubre de 1934. Fonamentada en una amplíssima i sòlida base documental, recollida en multitud d’arxius locals i comarcals del país, l’obra va més enllà del relat centrat en l’actuació del govern català i ens explica amb detall un 6 d’octubre fins ara gairebé desconegut. 

És el 6 d’octubre dels rabassaires, del moviment obrer dels grans centres industrials, dels joves separatistes; dels centres republicans i catalanistes de les comarques, i també de la repressió implacable desfermada després de la derrota arreu del país. En síntesi, un 6 d’octubre on totes les dimensions d’aquells fets apareixen perfectament integrades i on s’articula una clara explicació del seu significat històric. 

Aquesta obra ha rebut una ajuda a l'edició del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

 

Descarrega els annexos

Annex 1. RELACIÓ D’AJUNTAMENTS AFECTATS PER LES DISPOSICIONS DE SUSPENSIÓ I SEPARACIÓ DE CONSELLERS MUNICIPALS, OCTUBRE 1934 - ABRIL 1935

Annex 2. RELACIÓ DE DETINGUTS I EMPRESONATS PER LA INSURRECCIÓ D’OCTUBRE ENTRE OCTUBRE DE 1934 I GENER DE 1935

Característiques tècniques de l'obra
TítolEls fets del 6 d'octubre de 1934
AutorManel López Esteve
Col·leccióBase Històrica
Número99
ISBN978-84-15711-17-9
Preu22,90€
Autor

Manel López Esteve (Lleida, 1981). Doctor en Història per l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives (IUHJVV) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). És professor de la Universitat de Lleida i investigador del Centre d’Estudis dels Moviments Socials i de l’IUHJVV de la UPF. Ha centrat les seves investigacions en la història social i política de la Catalunya i l’Estat espanyol dels anys trenta, la conflictivitat agrària i la configuració dels antifeixismes en el període d’entreguerres. Entre les seves aportacions trobem articles com: «La insurrecció d’octubre de 1934. Elements comuns i divergències entre el cas basc, català i gallec» (2012), «Huelgas y movilizaciones campesinas en la Cataluña de la Segunda República 1931-1936» (2012) i «Els fets d’octubre de 1934: més enllà de l’acció governamental» (2010).

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 22,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • 6 d'octubre
  • La nacionalitat catalana
  • Quan la CNT cridà independència
  • HISTÒRIA DELS MOVIMENTS NACIONALISTES
  • Veritats sobre la Guerra Civil Espanyola
  • De l'Estatut a l'autodeterminació
  • La gran ignomínia
  • Manuel Vázquez Montalbán
  • Quan el Català sortia a la mar
  • Els diaris de Foment. Premsa industrial al segle XIX
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació