Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Els exèrcits de Carles III i Elisabet de Brunsvic Els exèrcits de Carles III i Elisabet de Brunsvic

Els exèrcits de Carles III i Elisabet de Brunsvic

(1705-1721)

Riart, Francesc; Boeri, Giancarlo; Hernàndez, Francesc XavierNOVETAT

Una obra d’art, feta amb molta cura, sobre els uniformes i equipaments militars dels exèrcits de Carles III i Elisabet de Brunsvic durant la Guerra de Successió espanyola.

Descripció de l'obra

Aquesta obra ens mostra, amb detallades il·lustracions i rigorosos textos, com anaven vestits i equipats els soldats dels reis Carles III i Elisabet de Brunsvic durant la Guerra de Successió espanyola. És el resultat d’una àmplia recerca entorn de la uniformologia i els equipaments militars de principis del segle XVIII.

En aquest context, la uniformitat esdevé molt més que una experiència estètica. Darrere dels vestits, la música i l’ordre propi dels exèrcits s’amaga una cultura pràctica, fonamentada en l’experiència empírica, que ateny aspectes tècnics i tecnològics per contextualitzar l’ús de les armes i reforçar les solidaritats i identitats, fonamentals en el combat. Tota aquesta cultura militar es va desenvolupar àmpliament des de la cort de Barcelona, que va aprofitar i desenvolupar les tradicions militars catalanes. 

Estem, per tant, davant del que va ser una impressionant epopeia militar, amb epicentre a Catalunya: l’esforç de Carles III i el seu entorn per constituir unes forces armades que poguessin afrontar el perill absolutista que a principis del segle xvii es va abraonar sobre Europa.

Característiques tècniques de l'obra
TítolEls exèrcits de Carles III i Elisabet de Brunsvic
Subtítol(1705-1721)
AutorRiart, Francesc; Boeri, Giancarlo; Hernàndez, Francesc Xavier
Col·leccióBase Imatges
Format22 x 24 cm
Pàgines482
EnquadernacióTapa tova
ISBN978-84-19007-79-7
Preu34,90 €
Autor

Francesc Riart Jou (Peramola, 1952) És dibuixant i documentalista especialitzat en arqueologia i historia, Ha col·laborat, amb les seves il·lustracions, en més de cinquanta projectes museogràfics, centres d’interpretació i llibres. Una de les seves obres més notables és “Soldats Guerrers i combatents dels Països Catalans” (coautor amb F. X. Hernàndez-Cardona), esdevé un treball de referència en el camp de la uniformologia. La recerca i representació en imatges de la indumentària al llarg de la historia, és un dels seus temes predilectes, especialment la indumentària militar. En el treball sobre els exèrcits del Carles III ha documentat les unitats militars austriacistes de Catalunya, País Valencia, Aragó, Múrcia i Castella i ha realitzat el programa iconogràfic del conjunt de l’obra. Francesc Riart Jou (Peramola, 1952) És dibuixant i documentalista especialitzat en arqueologia i historia, Ha col·laborat, amb les seves il·lustracions, en més de cinquanta projectes museogràfics, centres d’interpretació i llibres. Una de les seves obres més notables és “Soldats Guerrers i combatents dels Països Catalans” (coautor amb F. X. Hernàndez-Cardona), esdevé un treball de referència en el camp de la uniformologia. La recerca i representació en imatges de la indumentària al llarg de la historia, és un dels seus temes predilectes, especialment la indumentària militar. En el treball sobre els exèrcits del Carles III ha documentat les unitats militars austriacistes de Catalunya, País Valencia, Aragó, Múrcia i Castella i ha realitzat el programa iconogràfic del conjunt de l’obra.

Giancarlo Boeri (Sanremo 1944). Llicenciat en Física, especialitzat en història i iconografia militar dels segles XVII - XIX. Ha investigat sobre els exèrcits dels estats previs a la unificació italiana, dels exèrcits espanyol i francès i d’altres estats d’Europa dels segles XVII i XVIII, i al respecte ha escrit articles i llibres. També ha publicat treballs sobre els uniformes de les marines dels estats italians preunitaris i sobre les tropes de la Gran Aliança i la Guerra de Successió espanyola. En el treball sobre els exèrcits de Carles III ha investigat i documentat les unitats militars italianes, sobretot milaneses i napolitanes que van servir en els escenaris peninsulars, també les que van romandre en els territoris italians de Carles III i les que van actuar a les campanyes de Mallorca i Sardenya.

Francesc Xavier Hernàndez Cardona (Barcelona, 1954) És doctor en historia contemporània i catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona. Medalla Narcís Monturiol en reconeixement al mèrit científic i tecnològic. Va ser coordinador del projecte-històrico-museogràfic del Museu d’Història de Catalunya i de nombrosos projectes museològics, museogràfics i patrimonials. Especialista en historia militar es autor de nombrosos articles internacionals sobre història i arqueologia del conflicte. Ha impulsat la recerca arqueològica de camps de batalla participant o coordinant campanyes a l’entorn de la Guerra de Successió i la Guerra Civil del 36-39. En el treball sobre els exèrcits de Carles III ha incorporat els continguts de context històric.

Compra on-line

Preu: 34,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Montjuïc. La muntanya del poble
  • Lluís Companys. Una vida en imatges
  • Barcelona balla
  • Santiago Sobrequés i Vidal
  • Els balls de saló al nostre país
  • El modernisme perdut III
  • El modernisme perdut
  • El tresor cartogràfic de Catalunya
  • El modernisme perdut II
  • Horacio Seguí. La meva vida en un "clic"
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació