Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
L’esclavitud a Catalunya en els darrers temps de l’edat mitjana. L’esclavitud a Catalunya en els darrers temps de l’edat mitjana.

L’esclavitud a Catalunya en els darrers temps de l’edat mitjana.

Miret i Sans, Joaquim

Descripció de l'obra

Durant l’edat mitjana, les llargues lluites entre els pobles que habitaven la península Ibèrica i els invasors islàmics van fer disminuir la població activa per al treball, de manera que es va incrementar el costum de retenir com a esclaus els presoners de guerra. L’historiador Joaquim Miret i Sans, membre fundador de l’Institut d’Estudis Catalans, explica que a l’Europa feudal només hi havia esclaus als regnes hispànics i als països mediterranis, pel contacte amb ètnies del nord d’Àfrica. Una esclavitud que ja troba documentada a finals del segle x i que s’estén al llarg de tota l’edat mitjana. Cap al final d’aquesta època, ja als segles xiv i xv, els catalans s’abastiren al mar Egeu d’esclaus orientals (tàrtars, russos, circassians...) i comerciaren amb Gènova i Sicília per adquirir-ne de l’àrea dels Balcans. L’esclavitud tingué a Catalunya causes purament econòmiques: l’enorme desproporció de l’extensió territorial i la densitat de la població feia forçós acudir a la servitud, tant pel que fa al conreu de la terra com a diversos oficis manuals i el servei domèstic.

Característiques tècniques de l'obra
TítolL’esclavitud a Catalunya en els darrers temps de l’edat mitjana.
AutorMiret i Sans, Joaquim
Col·leccióBase Històrica
Número165
Format15,5 x 23,5 cm
Pàgines136
EnquadernacióTapa tova
ISBN978-84-17759-90-2
Preu16,00 €
Autor

Joaquim Miret i Sans (Barcelona, 1858-1919) va ser historiador, documentalista, secretari de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i membre fundador, el 1907, de l’Institut d’Estudis Catalans. Tot i que era advocat de formació, es va dedicar a l’estudi de documents religiosos i notarials medievals i va descobrir un dels textos catalans més antics, les 'Homilies d’Organyà'. Va ser autor de les biografies de grans personalitats històriques com ara Alfons I (1904) i Jaume I (1918). Entre les obres que va escriure, al marge de la present, escrita originalment en castellà i que Editorial Base publica per primera vegada en català, destaquen Sempre han tingut bec les oques. 'Apuntacions per la història de les costumes privades' (1905-1906) i 'Les cases de templers i hospitalers en Catalunya' (1910). Al llarg dels anys, un segle després de la seva mort, la seva influència perviu en l’obra d’historiadors d’arreu del món.

Compra on-line

Preu: 16,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Sodomites catalans
  • Els catalans a Grècia
  • Catalunya, un país modern
  • UNA RELACIÓ DIFÍCIL
  • L’última paraula
  • SOLIDARITAT CATALANA I ESPANYA
  • LES PRESONS DE LA REPÚBLICA
  • PORCIOLES
  • La llengua de la llibertat. Aplec de textos i parlaments sobre llengua i cultura
  • Dos biberons a la postguerra
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació