Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
El meu don Joan Maragall El meu don Joan Maragall

El meu don Joan Maragall

Pijoan i Soteras, Josep

Descripció de l'obra

El meu don Joan Maragall de Josep Pijoan Soteras constitueix un monument, una biografia poètica amanida amb sucosos comentaris polítics i culturals dedicada a l'admirat amic i mestre Joan Maragall Gorina (Barcelona, 1860-1911). Un precedent preparatori d'aquest llibre és el manuscrit La veritable vida de don Joan Maragall, realitzat per Josep Pijoan probablement el 1921 i conservat a l'Arxiu Maragall, uns papers que permeten veure l'interès persistent de Pijoan per la figura del poeta i alhora per les vicissituds de la cultura catalana, així com també els canvis introduïts en la publicació definitiva, com és el cas, per exemple, del títol definitiu del llibre, molt més subjectiu i íntim que el del manuscrit. Un altre aspecte fonamental que cal destacar és que El meu don Joan Maragall va ser repensat i escrit durant la llarga estada de Pijoan als Estats Units d'Amèrica. Un exili tenyit moltes vegades d'una forta enyorança de Catalunya i de la seva gent, i és en aquest context que Pijoan engega els motors de la seva memòria i dels seus sentiments a fi de «construir» la biografia maragalliana feta a distància, però tamisada a la vegada en el gresol de la poesia, nexe místic d'unió entre Joan Maragall i Josep Pijoan.

Característiques tècniques de l'obra
TítolEl meu don Joan Maragall
AutorPijoan i Soteras, Josep
Col·leccióPetits grans clàssics de la història de Catalunya
Número16
Format12 x 16,5 cm
Pàgines104
EnquadernacióTapa tova, cosit, amb solapes
ISBN978-84-17183-01-1
Preu8,00 €
Autor

Josep Pijoan i Soteras (Barcelona, 1881 - Lausana, 1963). Historiador, crític d'art, arquitecte, periodista i poeta. La seva obra poètica s'aplegà el 1905 en un volum, El cançoner, que comptà amb un pròleg de Joan Maragall, de qui era devot seguidor i amb qui conreà una gran amistat. Va tenir un paper clau en la difusió i preservació de la cultura catalana, que va propagar arreu del món. Va participar en la fundació de l'Institut d'Estudis Catalans i va escriure una monumental història de l'art, la Summa Artis, publicada entre el 1931 i el 1967, de la qual va redactar en solitari els setze volums inicials. Definitòries són les paraules del mateix Joan Maragall sobre la seva abassegadora personalitat: «Pijoan és un d'aquests tipus de català furient que van pel món esperitats de saber i d'acció: una mena de Ramon Llull o Arnau de Vilanova».

Compra on-line

Preu: 8,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • El moviment revolucionari a Catalunya
  • Jaume I
  • El Corpus de Sang
  • 14 d'abril. Catalunya és una democràcia
  • El 19 de juliol a Barcelona
  • L’arquitectura romànica a Catalunya
  • El príncep de Viana
  • El Tractat dels Pirineus i la mutilació de Catalunya
  • Catalunya a Grècia
  • La batalla de Prats de Molló
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació