Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Els barons de Catalunya Els barons de Catalunya

Els barons de Catalunya

Santiago Sobrequés i Vidal

Descripció de l'obra

Els barons de Catalunya és una obra pionera. S’hi presenta el paper polític de la noblesa catalana des dels orígens nacionals de Catalunya fins al pas a l’edat moderna.

El llibre conté informació d’un gran valor per a aquells que vulguin conèixer la història social i la mentalitat d’un sector bàsic del nostre passat, el dels barons catalans. En aquest aspecte és la més solvent història social que s’hagi fet mai sobre el paper d’aquells que varen exercir, gairebé en exclusiva i fins molt avançada l’edat mitjana, la gestió dels afers públics de Catalunya. Els barons parlen de tu a tu amb la monarquia i impulsen o frenen els projectes polítics de tota mena promoguts per la casa reial. No tenen només un poder polític, el tenen també social i econòmic. Fan de jutges i de policies en els extensos territoris que posseeixen, en els quals viuen milers i milers de camperols sotmesos al règim senyorial.

Per això aquest llibre és imprescindible per entendre una bona part de la història de Catalunya en el moment de més gran plenitud nacional.

Característiques tècniques de l'obra
TítolEls barons de Catalunya
AutorSantiago Sobrequés i Vidal
Col·leccióBase Històrica
Número79
Format15,5 x 23,5 cm. 360 pàgines.
ISBN978-84-15267-34-8
Autor

Santiago Sobrequés I Vidal (Girona 1911-1973). Historiador i catedràtic de l’Institut i del Col·legi Universitari de Girona. Es va especialitzar en història política i social de Catalunya a la baixa edat mitjana i, de manera especial, en l’estudi de la guerra civil catalana del segle xv. Amb el seu amic Jaume Vicens Vives, gironí com ell, va contribuir a la modernització i dignificació dels manuals d’història de batxillerat. El sentit de responsabilitat cívica l’induí a impulsar nombroses iniciatives de tipus cultural en defensa de la identitat catalana durant el franquisme. Les seves obres més importants són Jofre VIII de Rocabertí, señor de Peralada, y el ocaso de la Edad Media en el Alto Ampurdán (1955); Els barons de Catalunya (1957); Els grans comtes de Barcelona (1961); El compromís de Casp i la noblesa catalana (1974); Societat i estructura política a la Girona medieval (1975) i la part corresponent a la baixa edat mitjana en l’obra dirigida per Vicens Vives Historia social y económica de España y América (1957). En el llibre La guerra civil catalana del segle xv (1973), realitzat amb el seu fill Jaume Sobrequés i Callicó, va aplegar els seus nombrosos escrits sobre aquell conflicte.

Compra on-line

Preu: 18,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Abadesses i priores a la Catalunya medieval
  • Guia de cerveses de Catalunya
  • Els desastres de la guerra
  • Al Paranimf!
  • El ciutadà Sobrequés. Tomàs Sobrequés i Masbernat (1878-1945)
  • Roger de Llúria
  • Reprendre el camí
  • La llengua de la llibertat. Aplec de textos i parlaments sobre llengua i cultura
  • Lluís Companys. De la revolució social al nacionalisme
  • ABeCeDari TÀPIES
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació