Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto

ELS NOSTRES AUTORS

MARCEL PUJOL I HAMELINK

Marcel Pujol i Hamelink (Dun Laoghaire, Irlanda 1965) estudià història i arqueologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, i posteriorment arqueologia medieval a la Universitat de París I - La Sorbona, a més de diferents postgraus i mestratges, com el de gestió del patrimoni històric i arqueològic, d’arxivística, de ceràmica medieval i postmedieval, d’arqueologia subaquàtica, etc. A més, des de ben jove va combinar la participació en excavacions arqueològiques terrestres i subaquàtiques a Catalunya, Menorca, França i Holanda, tant a mar com en rius i en llacs.

Especialitzat en l’arqueologia naval, en especial d’època medieval i moderna, ha treballat sobre una vintena de vaixells enfonsats. Destaquen els estudis realitzats sobre el derelicte Culip VI, lleny enfonsat al cap de Creus a finals del segle XIII; Les Sorres X, llaüt enfonsat al delta del Llobregat a finals del segle XIV; Barceloneta I, vaixell atlàntic localitzat a Barcelona i datat de principis del segle XV, entre els d’època medieval; dels d’època moderna cal destacar els vaixells enfonsats durant la Guerra Gran i la Guerra del Francès al golf de Roses (Triunfante, Perola V i Roses II). En paral·lel, ha publicat diversos estudis sobre terminologia naval històrica i sobre l’activitat pesquera durant l’Antic Règim. Fa divuit anys que és professor d’arqueologia a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya a Barcelona, i docent en diversos postgraus, mestratges i cursos d’estiu de diferents universitats, on cal destacar en primer lloc el màster d’arqueologia nàutica i subaquàtica de la Universitat de Barcelona.


Llibres d'aquest autor
La construcció naval a Catalunya a l'Edat Mitjana

La construcció naval a Catalunya a l'Edat Mitjana

Marcel Pujol Hamelink
Col·lecció: Base històrica
Número: 84
ISBN: 978-84-15267-44-7
PVP: 18,00 €
El llibre que teniu a les mans és el primer estudi de síntesi sobre la construcció naval feta a Catalunya durant el període medieval. L’expansió política, comercial i militar que va permetre que el Principat arribés a ser a la baixa edat mitjana, juntament amb Venècia i Gènova, la gran potència naval de la Mediterrània no h... + info

Si voleu adreçar-vos o expressar la vostra opinió sobre algun llibre a l'autor podeu enviar un correu electrònic a info@editorialbase.com
o per carta a l'atenció de l'autor a Editorial Base, carrer Breda, 7-9, local, 08029 Barcelona.

EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació