Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto

ELS NOSTRES AUTORS

Joaquim Molas (Barcelona, 1930) és historiador de la literatura i crític literari. L’any 1958 es doctorà en filologia romànica amb una tesi sobre el poeta medieval Lluís Icart. Deixeble de Martí de Riquer i de Jordi Rubió i Balaguer, la coneixença de Carles Riba li va permetre endinsar-se en els viaranys de la crítica literària. Interessat de primer en la literatura medieval, arran de la influència de Jaume Vicens i Vives i del contacte amb poetes com J.V. Foix, Salvador Espriu i Joan Oliver, derivà cap a la moderna i contemporània. Professor universitari i articulista en diverses revistes culturals, esdevingué des dels anys seixanta una figura cabdal en l’àmbit de la crítica i l’estudi de la literatura. Actiu també en el camp editorial, codirigí l’any 1979 el Diccionari de la literatura catalana, i dirigí dues col·leccions emblemàtiques d’Edicions 62, «Les millors obres de la literatura catalana» i «Les millors obres de la literatura universal», a més dels volums VII-XII de la Història de la literatura catalana iniciada per Martí de Riquer i continuada per Antoni Comas.

Entre la munió d’obres que ha publicat, destaquen diversos estudis sobre Jacint Verdaguer —de qui, juntament amb Isidor Cònsul, va tenir cura de l’obra completa—, assajos sobre Apel·les Mestres, l’edició de les Poesies de Joan Salvat-Papasseit i l’estudi sobre La literatura catalana d’avantguarda 1916-1938. La seva magna Obra Crítica I i II comprèn monografies dedicades a autors i moviments representatius del segle xx i el llibre Fragments de memòria aplega fulls del seu dietari personal. El 2003, amb Enric Bou, va publicar La crisi de la paraula, una antologia i estudi, que comprèn totes les llengües i totes les èpoques, de la poesia visual. Ha estat guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1998), la Creu de Sant Jordi (1999), la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona (2002) i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (2003). El 2006, la Universitat de Lleida el va investir doctor honoris causa.


Llibres d'aquest autor
Aproximació a la literatura catalana del segle XX

Aproximació a la literatura catalana del segle XX

Joaquim Molas
Col·lecció: Base Històrica
Número: 61
ISBN: 978-84-92437-12-2
PVP: 20,00 €
Aquest volum reuneix un conjunt d’assaigs, escrits en èpoques i en ocasions molt diverses, que pretenen ser una proposta de lectura històrica, no una juxtaposició mecànica i descriptiva o ideològica de monografies sobre les grans figures, ni sobre els moviments estètics en lliça. En la introducció, l’autor estableix el caràct... + info

Si voleu adreçar-vos o expressar la vostra opinió sobre algun llibre a l'autor podeu enviar un correu electrònic a info@editorialbase.com
o per carta a l'atenció de l'autor a Editorial Base, carrer Breda, 7-9, local, 08029 Barcelona.

EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació