Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Les JERC Les JERC

Les JERC

L'elasticitat de l'independentisme juvenil d'esquerres

Arnau Gonzàlez i Vilalta

Per què els joves s’afilien a les Joventuts d’un partit? Han de fer carrera dins de la formació i arribar a càrrecs d’elecció popular? Quina és la influència dels joves militants en un partit polític? L’historiador Arnau Gonzàlez ens revela aquests i altres interrogants en el seu excel·lent estudi sobre les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (1973-2013).

L’autor ens explica l’itinerari històric d’una secció juvenil que va tenir una influència decisiva en la construcció de l’actual Esquerra Republicana de Catalunya. A partir de posicions que sempre s’han situat en l’independentisme, el marc territorial dels Països Catalans i una esquerra no marxista, les JERC esdevindran un actor de gran rellevància en la vida interna d’ERC i, per tant, en la conformació del partit des del darrer franquisme fins a l’actualitat. Així mateix, tindran també un especial protagonisme en el món de l’independentisme radical i esdevindran un dels moviments polítics juvenils més importants de la Catalunya de les darreres dècades. Com explica Roger Buch al pròleg de l’obra: «El passeig de Gràcia no s’omple d’estelades per casualitat: tres generacions de catalanistes han estat joves tenint organitzacions juvenils independentistes al seu voltant».

Característiques tècniques de l'obra
TítolLes JERC
SubtítolL'elasticitat de l'independentisme juvenil d'esquerres
AutorArnau Gonzàlez i Vilalta
Col·leccióBase Històrica
Número107
Format15,5 x 23,5 cm.
Pàgines336
ISBN978-84-15711-46-9
Preu18,90 €
Autor

Arnau Gonzàlez i Vilalta (Barcelona, 1980). Professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigador prolífic, destaquen les seves recerques innovadores al voltant del catalanisme del període de la Segona República i la Guerra Civil amb algunes incursions en períodes més actuals. Ha publicat una dotzena de llibres entre els quals destaquen La nació imaginada. Els fonaments dels Països Catalans (1931-1939); Un catalanófilo de Madrid. Epistolario catalán de Ángel Ossorio y Gallardo (1924-1942); Cataluña bajo vigilancia. El Fascio y el Consulado italiano de Barcelona (1929-1943); Els diputats catalans a les Corts republicanes (1933-1939); De com es guanyen els vots. Joan Estelrich i la circumscripció de Girona durant la II República. Amb Editorial Base ha publicat La creació del mite Companys. El 6 d’octubre de 1934 i la defensa de Companys per Ossorio y Gallardo, i Lluís Companys, home de govern. Actualment investiga la visió internacional de la Catalunya en guerra (1936-1939).

Compra on-line

Preu: 18,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • La reina de les neus
  • El PSUC
  • El modernisme perdut II
  • Estat Català (1922-2022)
  • Perseguint Andreu Nin
  • La còlera dels il·luminats
  • L'anarquisme barceloní a l'inici del segle XX
  • L'ETERNA DESUNIÓ DELS CATALANS
  • EL PROCÉS DE MONTJUÏC
  • Catalunya al segle XV
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació